Fax:06/29-410-263   Ajánlat ! 16fős Minibusz bérlés sofőrrel ! 06/30-9775-609

Nézd ki az úticélt-  , szedd össze az ismerősöket, rokonokat,barátokat,és kérj árajánlatot itt az Űrlapomon ! klikk IDE ! ÁRAJÁNLAT KÉRŐ ŰRLAP KITÖLTÉSE  Infok Tápiószentmárton - Attila dombról :

 

Tápiószentmárton Pest megye délkeleti részén, Budapest és Szolnok között félúton, az Alföld és a Gödöllõi dombság találkozásánál helyezkedik el.

A feljegyzések szerint már az õskor óta lakott a település, melyet a falu határában talált "szkíta aranyszarvas" is bizonyít. Elsõ okleveles említése 1459-bõl származik.

A Tápió-vidék sajátos hangulatú, változatos felszínû kistája Magyarországnak, természeti értékeit azonban még kevesen fedezték fel.
A térségben egyaránt megtalálhatóak a vizes, mocsaras élõhelyek, a szikes puszták, a löszdombok és a homokbuckák.

Az eddigi kutatások a Tápió-mentén 66 védett növényfaj és 177 védett állatfaj elõfordulását bizonyították.
A természetkedvelõk gyalog, kerékpárral, lovon, szekéren fedezhetik fel az év minden idõszakában a szebbnél szebb látnivalókat.

Itt, Pest megyében Tápiószentmártonban  található az:

Atilla domb

Tápiószentmárton, 2711 Sőregi út 1.  Telefon és fax: (29) 423-056     info@kincsemlovaspark.hu

Ma már köztudott, hogy minden betegség egy energiahiányos állapot következménye. Attila domb   / Tápiószentmárton - Kincsem lovasparkEz a sugárzás segít helyreállítani és megőrizni a testi, lelki egyensúlyt. Az egész szervezetben harmonizálja az energia áramlását, tehát nem csupán egy szervre hat, hanem az egész szervezetre. Az alapvető működést segíti, öngyógyító folyamatokat indít be. Egyénenként változó, hogy kinek hány alkalom szükséges ahhoz, hogy állapotában lényeges és tartós javulás következzen be. Ritkán egy alkalom is elég, de általában a kúraszerű használat látszik szükségesnek, különösen, ha krónikus betegségekről van szó. Az eddigi tapasztalatok szerint (2000 januárjától több ezer ember), egy alkalommal legkevesebb 1-2-3 órát célszerű eltölteni, ennél lehet több is és lehet folyamatos az itt tartózkodás. Ezt a szervezet jelzései szerint kell eldönteni. A kúra ritmusa is egyénenként változó, lehet naponta, más naponta, vagy két-három nap kihagyással jönni, ennek eldöntésében segíthet, ha megfigyeli, hogy hány napig tart a hatás. Ekkor lenne tanácsos újra jönni, hogy folyamatos legyen az energia utánpótlása, amíg nem stabilizálódik egy jobb fizikai, közérzeti, és hangulati állapot. Később már lehet alkalomszerűen jönni, de ha valaki csak „feltöltődni” vagy kirándulni jön, annak sem árt a hatás, sőt a betegségek megelőzéséhez is hozzájárul.

 

         

Az első, amit érezhetünk az energia megtapasztalása: kézen, lábon, egész testen bizsergés, csipkedés, melegség, hidegség, áramlás, szédülés stb., de ez nem feltétele sem a hatásnak, sem a várható gyógyulásnak. Egyénileg és alkalmanként is változó lehet.

Attila domb1 / Tápiószentmárton - Kincsem lovasparkA második, ami tapasztalható, de nem szükségszerűen következik be: az első pár alkalommal, vagy azok valamelyikénél, itt vagy otthon, a meglévő betegségek tünetei felerősödhetnek (pl. vérnyomás emelkedés, szédülés, fejfájás, egyéb fájdalom), ha ezek kellemetlenné válnak, akkor célszerű attól a ponttól 20-30 méterre eltávolodni, majd a szervezet megnyugvása után vissza lehet térni. A felerősödő tünetek terápiás reakciót jelenhetnek, tehát az energia hatására a kezdődő változást jelenthet, vagy egy érzékenyebb szervezet reakcióját az energiára. Mindkettő megszűnik, ha rendszeresen jön, és közben  a szervezet is ráhangolódik a hatásra.

A harmadik: változás a közérzetben. Először lehet álmosság, fáradtság, majd feltöltődött érzés, erő jelenléte az izmokban és az egész testben, izületek mozgathatóbbak, fájdalom csökkenése, megnyugvás, jobb alvás stb.

Forrás:http://www.kincsemlovaspark.hu/index.php?page=attila-domb#

A Kincsem lovaspark  a nevét a Kincsem nevű "csodakancáról" vette fel, amelynek legendája világhírű

Attila dombról írták:

Ha ide áll, itt szinte ráz” – jelenti ki Nagykáta polgármestere. Kocsi János közben további instrukciókkal lát el: - Lógassa szabadon a karjait, és ha az ujjbegyei elkezdenek bizseregni és melegedni, akkor már érzi az energiát. Ezután rázza ki a karjait, hogy az érzés elmúljon, de az agya már emlékezni fog rá, így mindig megtalálja majd a sugárzó helyeket. De ilyen jót nem fog találni, mint ez a domb.

Buszok, kopjafák és gyógyulni vágyók
Ez a domb az Attila-domb a Pest megyei Tápiószentmárton határában. Alig pár méterrel emelkedik az asztalszerűen lapos síkság fölé, ilyenből tucatnyit látni az út mentén, amely a Kincsem Lovasparkhoz vezet. Az Attila-dombot mégis messziről észre lehet venni, a rajta emelkedő kopjafák, padok és fából ácsolt kilátó miatt. Hétvégéken buszokkal érkeznek ide a gyógyulni vágyók, akik az 500 forintos napidíjat sem sajnálják, hogy a domb „jótékony kozmikus energiáiból” részesülhessenk.

Jellemző a szent helyekre, hogy gyakran természetvédelmi területek is egyben, pl.: a tápiószentmártoni Attila-domb, ahol spontán gyógyulások történtek már, egyedüli élőhelye az alhavasi zászpótnak. Több kunhalmon találkoztunk a kunkorgó árvalányhaj és a taréjos búzafű töveivel, egyik halmunkon (a Háti halom) pedig a védett macskahere állományát lelhetjük fel. A pilisszentiváni Ördögszikla alaphelyzetben három méteres sávjai is alkalmasak gyógyításra, harmonizálásra. Nehéz lenne a szikla tetejére felmászni, elegendő körbeülni azt.

Érdekes végiggondolni, hogyan gyógyítanak a Föld hasonló energiaközpontjai. Minden betegség tudatszintről indulva, az asztráltesten és az éterikus testen keresztül realizálódik az emberi testben úgy, hogy a meridiánrendszerben blokádok keletkeznek, Ezek feloldásával hatnak és tesznek egészségessé az erőközpontok. Egy alkalommal 1-3 órás a kezelés, és legalább 10-12 alkalom kell, hogy eredményt tudjunk felmutatni.

Forrás:    http://ezo.hu/index.phtml?rovat=1195 (már nem elérhető, a szerk.)

(korábbi forrás:    http://infosender.org/attiladomb.html)

 

A lovas gazda egyik lova betegeskedni kezdett úgy tűnt szegény párán semmi sem segíthet. Kivitték a birtokon lévő dombra, mondván legalább a többi állat nem látja így elmúló társukat. Mindenki legnagyobb megdöbbenésére néhány nap múlva a ló egészségesen tért vissza. Senki nem értette mi történt, hogyan gyógyult meg a ló. Így indult az Attila domb története.
  • 2 éve foglakozott vele az egyik kereskedelmi televízió...

  • tudósok, mérnökök, természetgyógyászok próbálják, próbálták megfejteni a titkot

Megfejtésre vár valami ami nem meghatározható, nem feltétlen megismerhető, ugyanakkor velünk van ezen a bolygón amely természetesen nem csak szárazföldek, tengerek és a rajta és benne élők összessége. A Föld maga is él, szellemisége Gaia része naprendszerünknek, univerzumunknak. Energetikai csomópontokkal rendelkezik csak úgy mint minden élő. Ezen energetikai csomópontokat csakráknak nevezik, azonban ezeken túl is vannak további energetikai kapcsolódási pontok.

Ilyen hely számtalan van, bár roppant keveset ismerünk, ismerhetünk belőle. Miért???

Megfejthető e mitől történnek ezen helyen olyan események amelyre a mai tudományok számára megfoghatatlan??? Vajon érett e eléggé az emberiség hogy megismerje a Föld, naprendszerünk, univerzumunk mindazon titkát amelyet a legfejlettebb műszerek sem tudnak meghatározni ugyanakkor részünk és velünk van ,illetve hatást gyakorol ránk. Ha egy jógit, sámánt, táltost vagy egy látót megkérdezünk mi is történik itt és most az Attila dombon akkor valószínűleg mindegyikük csak szerényen mosolyogva közli, hogy energetikai hatást gyakorol ránk ezen hely és ennek tapasztalhatjuk meg hatásait.

Milyen energia, milyen frekvencia, milyen hatással van a szervezetre -kérdezi a tudós, a mérnök, az orvos.

Választ azonban nem valószínű, hogy megkaphatjuk... Az Attila domb, Földünk, naprendszerünk, univerzumunk összefüggő, minden szempontból, így energetikailag is. Ezen helyen / illetve a hasonló helyeken / semmi mással össze nem hasonlítható energiákkal találkozhatunk. Itt és most élhetünk egy csodálatos lehetőséggel, persze megadva a helynek a tiszteletet, méltósággal.

 

Időközben az Attila Domb nem csak a gyógyulni vágyók kedvenc kirándulóhelyévé vált, de a kiépített turisztikai, szórakoztató-komplexumok létrejöttével korszerű szálloda, lovaspark, minigolfpálya, játszótér, teniszpálya várja a látogatókat. A sétarepülésre vágyóknak is van lehetőségük körülnézni a magasból. Rendszeresen tartanak itt rendezvényeket, esküvőket, sikerült is egyet pont elcsípnünk, érdemes megtekinteni az erről szóló képgalériánkat is. Mindenképp kellemes kikapcsolódási alternatívának találjuk az Attila Dombot - legyen szó akár gyógyulásról, akár egyszerűen csak aktív pihenésről.

 

A Kincsem legenda
Kincsem, a verhetetlen, a legyõzhetetlen "csodakanca" 1874-ben látta meg a napvilágot Tápiószentmártonban, gróf Blaskovich Ernõ birtokán. Pályafutása során 54 versenyen indult és valamennyit megnyerte - Kincsem a telivér tenyésztés történetének legendás alakja. Teljesítménye, amit azóta sem ért el a világ egyetlen versenylova sem, nemcsak tulajdonosának, hanem az egész magyar állattenyésztésnek szerzett hírnevet, megbecsülést szerte a világon. Kincsem leszármazottai - bár õsanyjuk csodálatos eredményeit nem tudták elérni - hat ország 13 versenyterén, generációk során eljutottak a világ 12 telivér tenyésztõ államába és mindenütt megbecsülést szereztek e kiváló vérvonalnak. Ennek köszönhetõen számos, nagy versenymúlttal rendelkezõ országban neveztek el a csodakancáról versenyeket, olyan országban is, ahol pályafutása során meg sem fordult. Ez mindennél jobban bizonyítja világszerte meglévõ népszerûségét.
 
 
A Kincsem parkban- a budapesti galopp pálya fõbejáratánál - 1977-ben felállították életnagyságú bronzszobrát.
Tápiószelén, a Blaskovich család Kastélymúzeumában is megtalálhatóak a leghíresebb magyar versenyló - Kincsem - emlékei.
Tápiószentmártonban a lovasparknak lett névadója Kincsem. Itt 1999. március 20-án nyílt meg a Kincsem múzeum, melynek bejárata elõtt egy bronzból készült Kincsem szobor fogadja az ide érkezõket, ezzel a felirattal:
"Vándor, aki itt jársz, állj meg egy percre és emlékezz, tisztelegj Kincsem emlékének, aki itt élt, ezen a területen, az egykori Blaskovich birtokon."


 

vissza a címoldalra

 


minibusz.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!