Fax:06/29-410-263   Ajánlat !  Utazz  MINIBUSSZAL ! 06/30-9775-609

Nézd ki az úticélt-  szedd össze az ismerősöket, rokonokat,barátokat,és kérj árajánlatot itt az Űrlapomon ! klikk IDE ! ÁRAJÁNLAT KÉRŐ ŰRLAP KITÖLTÉSE  Repülőtérről tranzfert is vállalok !


 

 Van egy nagyon kedves  internetes barátném, akit Húgomnak is fogadtam,hisz olyan fiatal Nő, aszony, s  bár soha nem találkoztunk .. testvér módra szeretem .. az Ő egyik weboldalát ajánlom, ami nagyon sikeres a maga nemében !

 

 

KATASZTRÓFÁK !
 
Pár szemelvény az oldalról, s alul az elérhetőség !
 Hírek, aktualitások   Természeti katasztrófák   Civilizációs katasztrófák   Jó, ha tudjuk   Érdekességek  
Természeti katasztrófák :     * Éghajlatváltozások * Földrengések* Hurrikánok * Járványok* Katasztrófák a világűrből
* Tornádók * Vulkánok
 
Civilizációs katasztrófák  * Légikatasztrófák * Olajszennyezések, tanker balesetek * Radiológiai, biológiai, vegyi anyagok

Érdekességek  
  * Híres katasztrófák *  Tudomány* Katasztrófafilmek*  Videók: Tornádók* Videók: Vulkánok * Videók: Egyéb katasztrófák

 

Képek * Balesetek (136) * Földrengések (149)* Háttérképek (210) * Tornádók, hurrikánok, viharok (453)

 

A Kárpát-medence éghajlatának alakulása a globális klímaváltozás következtében

A nagytérségű változásoknál lényegesen bizonytalanabbul becsülhetők a regionális következmények. A regionális hatások az egyes térségekben nem egyszerre és nem azonos módon jelentkeznek. A feltételezett tendenciaszerű változások felismerését nehezíti az éghajlat nagyfokú természetes változékonysága is.

Mindezek figyelembevétele mellett hazánk térségében az éghajlatváltozás kockázatának megítélésekor lényeges, hogy a Kárpát-medence a nedves óceáni, a száraz kontinentális és – a nyáron száraz, télen nedves – mediterrán éghajlati régiók határán helyezkedik el.
E határzónában az éghajlati övek kisebb mértékű tartós eltolódása is oda vezethet, hogy a három hatás valamelyike uralkodóvá válik. Ugyanakkor a földi léptékű változások elemzésére a neves kutatóközpontok által kifejlesztett modellekkel előállított jövőképek térbeli felbontása nem elég nagy és ezek viszonylag egyöntetű becslést csak a térségünk átlagos hőmérsékleti viszonyainak megváltozására szolgáltatnak. Különböző statisztikus és dinamikus modellezési eljárásokkal részletesebb becslések is előállíthatók az évszakos változásokra, illetve más éghajlati jellemzőkre...........................
Olvasd tovább, klikk alul a forrás linkre ....

 

Ökológiai katasztrófák
 

A rovarok és a növényvilág aránytalan túlszaporodása az élő és hasznos növényi, állati és emberi kultúrára veszélyes, katasztrofális hatásokat idézhet elő.

Állati inváziók közül a sáskajárás ősidők óta rettegett csapás. A vándorsáska az önállóan élő zöld „olaszsáska” mutáns változata, mely – feltehetően – az UV sugárzás hatására alakul ki.
Szaporító szervei visszafejlődnek, bélcsatornája is elcsökevényesedik, szinte lilás-bordóra változik és óriási falkákba gyűlve felzabál minden növényi anyagot.

A legnagyobb sáskarajt egy Dél-Amerikából származó feljegyzés tartja számon. Ez a raj kb. 100 km hosszú és 20 km széles volt. Egy ilyen rajban a sáskák milliárdjai zsonganak, és utánuk semmi sem marad.... ........... Olvasd tovább, klikk alul a forrás linkre ...

 

Tájfunok és hurrikánokLényegében testvérek, mindkettő trópusi ciklon. A hurrikánok az Atlanti-óceán nyugati részéről és a Karib-tengerről startolnak, végigpusztítva a Karib-tengeri szigeteket, Közép-Amerikát és Egyesült Államok déli, délkeleti partvidékét. A tájfunok a Csendes-óceán „gyermekei”. Megjelenésük időpontjában és gyakoriságában is különböznek egymástól.

A meteorológia egyébként mindkettőt trópusi ciklonként definiálja, hiszen tudományos szempontból ...
............. Olvasd tovább, klikk alul a forráslinkre ....

 

ÁRVÍZ – „a víz az úr”
 
 
A vízáradat időtől és helytől függően különböző megítélést kapott a civilizált népeknél.
Csak a sivatagi népek mondavilágában nem szerepel az özönvíz, más kultúrákban változó formában, de mindenütt megtalálható a pusztító áradat emléke.

Mit nevezünk árvíznek?


A szárazföld jelentős területeinek elemi erők hatása következtében vízzel történő ideiglenes elárasztása.
Az árvíz elleni védekezés mindenkor fontos feladat. Árvízmentes időben kell végezni a folyók medrének szabályozását, az árvízmegelőző beavatkozásokat .......
Olvasd tovább, klikk alul a forráslinkre ....

 

 

A gömbvillámról  - National Geographic Magyarország
 
Mi a gömbvillám?
 Miért és mitől gömbvillám a gömbvillám? Hogyan lesz belőle gömb, és mi által tud „bemenni” akár házakba is?

Erre a kérdésre egyelőre senki sem tudja a választ. Számos régi és újabb keletű elmélet létezik a gömbvillámok keletkezési körülményeinek és tulajdonságainak magyarázatára, ám ezek egyike sem tökéletesen igazolt. Érdekes módon az ezoterikus tanok hívei is sok fantáziát látnak a gömbvillámokban, felfogásuk szerint ezek létezése túlmutat a villámok hátterében rejlő egyszerűen megmagyarázható fizikai jelenségeken.

Laboratóriumi körülmények között egyelőre nem sikerült ...
Olvasd tovább a cikket, klikk alul a forráslinkre ....

 

 

Forrás: Katasztrófák, Hugi oldala ! Klikk ide ..⇒  www.katasztrofak.abbcenter.com/  ⇔


 

Amennyiben BELFÖLDI UTICÉLOKRA , AJÁNLATOKRA VAGY KÍVÁNCSI, KLIKKELJ ide ! 

Ha KÜLFÖLDI UTICÉLOKRA, AJÁNLATOKRA vagy kíváncsi ...  IDE KLIKKELJ !

SZERETNÉL fotókat, képeket nézrgetni ? NÉZZ BE A FOTÓGALÉRIÁMBA ! .. Képeslapként bármelyiket elküldheted, amennyben regisztrálsz a weboldalamon! KLIKK ide a Galéria megtekintéséhez !

 

 

vissza a címoldalra

 


minibusz.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!